Proteinowy sernik z wiśniami

Proteinowy sernik z wiśniami to świetny pomysł na słodkie, a jednocześnie bardzo pożywne śniadanie!
Proteinowy sernik z wiśniami
Rekomendowane przygotowanie go dzień wcześniej:-)
Potrzebujesz:
▪️350g skyra i serka wiejskiego wysokoproteinowego/opcjonalnie jogurty
▪️35g odżywki białkowej
▪️3 jajka
Serki mieszasz z żółtkami i odżywką (użyłam o smaku malinowej). Białka ubij i dodaj delikatnie do serków. Piecz w 170/180C 20-30min. Zostaw sernik 15 min w otwartym piekarniku. Poczekaj aż wystygnie.
Galaretka:
▪️Frużelina wiśniowa bez cukru (opcjonalnie dżem wiśniowy z ksylitolem)
▪️16g żelatyny
▪️1/3 saszerki wiśniowego Bolero (nie trzeba)
▪️Szklanka wody
Żelatynę zalej wrzątkiem, rozpuść i poczekaj chwilę aż wystygnie. Dodaj frużelinę i bolero (można bez). Zamieszaj lub delikatnie zmiksuj. Wylej galaretkę na sernik i włóż do lodówki na całą noc, żeby mieć na rano pyszne śniadanie:)